Dana-Farber Cancer Institute
10 Brookline Place Collaborative Workplace

BROOKLINE, MA

View to the Cafe from the Lounge

View to the Cafe from the Lounge

As part of Dana-Farber Cancer Institute's (DFCI) transition to more integrated, open office environments for its administration and support staff, MDS designed a new collaborative workplace for Clinical Research Center (CRC) teams, Epic Training staff, and the Research Administration group. The facility is set over the first two floors of 10 Brookline Place, a 1970s building originally designed as a cinema.

Looking to DFCI's guiding planning and design principles, the workplace strategy optimizes adjacencies with a range of individual and shared spaces to enhance teamwork, productivity, space use efficiency, and staff well-being. Common areas, conference rooms and gathering spaces enhance interaction and collaboration and promote team-based activities. The 42,000 sf renovation was constructed in phases and opened in 2019.

Second Floor Finishes Plan

Second Floor Finishes Plan

 

Our primary goal was to create environments that enable all staff to do their best work — as individuals and in teams.

 
Lounge

Lounge

Designed for flexibility, the main conference rooms on the second floor opens to create a large convening space for the entire Research Administration group.

 
 

Other Projects: