Harvard Medical School
External Education Department
Boston, MA

Our renovation of the 4th floor of the Harvard Institutes of Medicine building create a flexible office environment for Harvard Medical School's External Education Department. Previously a wet lab, the 18,400 sf facility was repurposed as a collaborative office environment. The project was designed and constructed using the Harvard Green Building Standards and is LEED-Gold certified.

 Open workstations

Open workstations

 Harvard Institutes of Medicine, Level 4 Plan

Harvard Institutes of Medicine, Level 4 Plan

The plan incorporates the new HMS space standards developed by MDS in 2016, which include open-to-closed office ratios and conferencing options. Supporting departmental needs, the design creates a dynamic and flexible office layout, allowing for different configurations that are supported by space and furniture configurations.

hms-him-4-meeting.jpg

 

Workstations feature height adjustable sit-to-stand desks, accommodating different work styles and maximizing staff comfort.

 

 Flexible workstations 

Flexible workstations 


 

A large conferencing room divides into two spaces with a ceiling mounted partition, to support a range of meeting styles.

 

 Conference Room

Conference Room


Informal meeting areas in the cafe enhance the Department's collaborative culture. 


 Cafe

Cafe

Photos by Chuck Choi

Other Projects: