University of New Hampshire
Holloway Commons Renovation and Expansion

Durham, NH

Holloway Commons is the largest and most central dining commons at the University of New Hampshire's flagship Durham, NH campus. Prior to our renovation and expansion, the popular dining hub was operating at or above seating capacity. Following a detailed study, MDS designed the 10,500 sf renovation and expansion that increased seat count from 860 to 1270, added a new grill station, and improved circulation through the facility.

 View towards addition and new grill

View towards addition and new grill

 Exterior view

Exterior view

Our 2012 study evaluated the advantages and challenges, potential costs, and possible ways of expanding or reallocating seating capacity, and improving overall services. Working with UNH Dining, and food service design consultants, MDS led the initial data gathering and research, demand analysis and facility planning, conceptual design studies, and final documentation. The firm was subsequently retained to design and implement the renovation and expansion based on the study recommendations.

Respecting the character of the existing facility, our design approach created a unified dining commons with a range of new seating areas. Graphic wall panels, light fixtures and furnishings shape different seating environments and provide a distinct sense of place. The project recently opened in February 2016 and was implemented to enable continuous operation of the existing facility during construction. 

New third floor seating areas


Designed around a "terrace" theme, furniture, graphic wall panels, lighting and finishes bring the outdoors in and provide a distinct sense of place.


 New third floor seating areas

New third floor seating areas

 New community table

New community table

Photos by Chuck Choi
 New mezzanine level seating

New mezzanine level seating


Other Projects: